Valionrannan uuden kaavan mukainen rakentaminen alueella voi alkaa

Julkaistu 17.3.2023 10:45

Rovaniemen Valionrannan asemakaavamuutoksesta ei ole valitettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen määräaikaan mennessä. Rakentaminen alueella voi alkaa.

Havainnekuvaa Valionrannasta.
Havainnekuva Valionrannan suunnitelmista.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen ei ole jätetty Valionrannan asemakaavamuutoksesta  määräaikaan mennessä yhtään valitusta. Tämä  tarkoittaa sitä, että kaavamuutos on nyt lainvoimainen ja uuden kaavan mukainen rakentaminen voi alkaa alueella, joka sijaitsee Kemijoen rannassa ja Ounasvaaran kupeessa. Rovaniemen kaupunki kuuluttaa uuden kaavan voimaan viikolla 12.

Tammikuussa 2023 hyväksytty Valionrannan kaavamuutos mahdollistaa hotellin ja asuinkerrostalojen rakentamisen alueelle. Valionrannan kaavamuutos on nk. kumppanuuskaavoitus, jossa Rovaniemen kaupungin sopimuskumppanina on Lapland Hotels Oy.

- On hienoa, että tämä odotettu, mittava investointi toteutuu ja rakentaminen Valionrannassa päästään aloittamaan. Rovaniemen matkailu on kovassa kasvussa, joten lisämajoituskapasiteetti tulee kaupungissamme todella tarpeeseen, sanoo kaupungingeodeetti Pertti Onkalo.

Lue miten Valionrannan päätös on edennyt: www.rovaniemi.fi/Ajankohtaista/Artikkelit/Elinvoimaisuus/Valionranta

 

Jaa sivu