Vanhan torin pulkkamäki on avattu tänään

Julkaistu 15.12.2022 12:24

Rovaniemellä pienet päiväkotilapset pääsivät torstaina 15. joulukuuta lumenveistopuuhiin ammattilaisten opastamana, kun kaiken kansan pulkkamäki avattiin Vanhan torin luistinkentän laidalla. Veistotouhuissa ovat koko aamun ja aamupäivän häärineet Kivalonpuiston päiväkodin väki yhdessä Redun luonto- ja ympäristoalan opiskelijoiden kanssa.

IMG_4582.jpg
Pienet lumenveistäjät kuuntelivat tarkkaavaisesti Kai Komulaisen lumenveisto-opetusta.

Rovaniemen kaupunki halusi rakentaa ydinkeskustaan yleisen pulkkamäen, joka on kaikille kaupunkilaisille ja matkailijoille avoin. Vanhan torin maakumparetta on korottu nyt noin metrillä eli laskupituutta on jopa 50 metriä.

- Pulkkamäki päätettiin toteuttaa valtuustoaloitteen perusteella. Myös kaupungin viestinnän 100 tekoa -kampanjan kyselyyn liittyen pulkkamäestä on esitetty toivomuksia, kertoo yksi idean puuhanaisista, Rovaniemen kaupunginpuutarhuri Mirja Vääräniemi.

Pulkkamäki on nyt avoinna maaliskuuhun saakka ja sitä huolletaan viikoittain. Mäenlaskijoiden turvallisuudesta huolehtimaan kaupunki on tehnyt paikalle myös hyvän mielen opastekylttejä suomeksi ja englanniksi.

- Pulkkamäkietiketin tavoitteena on pitää huolta toinen toisistamme. Monelle matkailijalle pulkkamäessä toimiminen voi olla hyvinkin uutta, sanoo Rovaniemen kaupungin markkinointisuunnittelija Petteri Nissinen.

IMG_4587.jpg
Mari Haavikko ja Jonne Kunnari ovat syksyllä aloittaneet Redussa opinnot. He valmistuvat ympäristönhoitajiksi. 

Käytännön taitoja Redun opiskelijoille

Pikkuväkeä jäänveiston saloihin Vanhalla torilla opastanut lehtori Kai Komulainen opettaa jäänveistoa Redussa tuleville ympäristönhoitajille, jotka olivat paikan päällä tekemässä puistoon muun muassa Rovaniemen R-logon innoittamaa veistosta.

- Nissisen Petteri otti yhteyttä ja kertoi tästä kaupunkilaisia osallistavasta ja kaupunkikuvaa elävöittävästä ideasta. Lähdimme totta kai mukaan, sillä nämä ovat niitä parhaita oppimistilanteita työvälineiden käytöstä opiskelijoillemme. Tässä muun muassa opitaan työturvallisuuden huomioimista käytännön läheisellä tavalla, Kai Komulainen kertoo.

Tänä talvena Redun tiimi on Vanhan torin lisäksi muun muassa nostanut jäätä Myllyrannasta ja tehnyt jääveistoksia Pöykkölän kotiseutumuseon pihapiiriin.

IMG_4611.jpg

IMG_4614.jpg
IMG_4599.jpg
Rovaniemelle rakkaudella!

Jaa sivu