Vanhustekotunnustus rovaniemeläiselle Perhekoti Aarialle

Julkaistu 4.10.2022 9:22

Rovaniemen kaupungin vanhusneuvosto jakaa vanhustekotunnustuksen joka toinen vuosi vanhustenviikon pääjuhlassa. Tänä vuonna 3. lokakuuta Korundissa vietetyssä juhlassa vanhusneuvosto palkitsi tunnustuksellaan Perhekoti Aarian.

IMG_4340.jpg
Perhekoti Aarian Arja Leppäniemi (oik.) otti tunnustuspalkinnon vastaan Korundin juhlassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autolta sekä vanhusneuvoston puheenjohtaja Raija Kivilahdelta.

Vanhustekotunnustuksen perusteena on jokin erityinen ponnistus vanhusten hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden tai turvallisen arjen edistämisessä. Nyt palkittu perhekoti Aaria on toiminnallaan kehittänyt vanhusten elämää Rovaniemen kaupungissa tarjoamalla ikäihmisille perhehoitoa, joka on inhimillinen, kotoisan ja turvallisen arjen mahdollistava hoivamuoto.

- Perhehoito tarjoaa ikäihmiselle yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja kokemista, seuraa ja iloisen mielen hyrinää. Sen tavoitteena on antaa iäkkäälle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin.Toivomme, että tämä palkinto kannustaa uusien perhekotien perustamiseen ja nostaa perhekotien profiilia, vanhusneuvoston puheenjohtaja Raija Kivilahti toteaa.

Perhekoti Aaria oli aiemmin matkailukäytössä, mutta korona-aika sai Arja Leppäniemen muuttamaan suuntaa ja avaamaan tiloissaan kotoisan perhekodin.

- Meillä olemme kaikki yhtä perhettä! Ollaan kotona ja tehdään niitä asioita, joita kotona tehdään. Innostaisin muitakin rohkeasti avaamaan kotinsa ikäihmisille. Ei tarvitse pelätä, että ette osaisi. Varmasti kaikki osaavat silittää, kun sanotaan hyvää yötä tai kammata toiselta hiukset. Olla vain ihmisiä toinen toisillemme, Arja Leppäniemi kannustaa.

Kuntalaiset saivat tehdä elokuun 2022 ajan ehdotuksia palkinnon saajaksi. Ehdotuksia tuli yhteensä 65 kappaletta 18 eri kohteeseen.

IMG_4346.jpg

Mikä?

Vanhustekotunnustus
- Palkinto, joka myönnetään joko yksityiselle henkilölle tai yhteisölle vuosien 2020-2022 aikana tehdystä vanhusteosta.
- Tunnustuspalkinnon arvo on 500 euroa ja se luovutetaan Vanhustenviikon pääjuhlassa.
- Vanhusteko voi olla esimerkiksi tapahtuma, tuote, organisaatio tai henkilö, joka olemassaolollaan tai toiminnallaan on kehittänyt ja rikastuttanut vanhustyötä ja vanhusten elämää Rovaniemen kaupungissa.
- Palkittavan päättää vanhusneuvosto.

Rovaniemen kaupungin vanhusneuvosto
- Toimii rovaniemeläisten vanhusten puolestapuhujana
- Edesauttaa ikäihmisten osallistumista ja vaikuttamista kunnallisessa päätöksenteossa
- Edistää viranomaisten, ikääntyneiden sekä eläkeläis- ja vanhustyöjärjestöjen yhteistoimintaa.

asemapäällikön lapset.jpg

Pienet tähdet saivat juhlayleisöltä mahtavat ablodit! 

Lue lisää: https://www.rovaniemi.fi/Kaupunki-ja-paatoksenteko/Paatoksenteko/Toimielimet-ja-lautakunnat/Vanhusneuvosto

Perhekoti Aaria: https://www.pohjoisinlappi.fi/perhehoitoa-ja-palveluyrittajyytta/wp-content/uploads/sites/6/Ikaihmisten-perhekoti-Aaria-Rovaniemi.pdf

image2 (2).jpeg
Vanhustenviikon pääjuhlan tunnelma nousi Korundin kattoon, kun Asemapäällikön päiväkodin hurmaavat lapset ottivat yleisönsä.