Vapaa-ajan palveluiden palvelualuepäällikkö Merja Tervolle Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki

Julkaistu 15.1.2021 10:31

Rovaniemeläiselle Merja Tervolle on luovutettu Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki 14. tammikuuta 2021. Tervo toimii Rovaniemen kaupungin palvelualuepäällikkönä kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön yksiköissä.

Merja_Tervo_mitali_2021_03.jpg
Merja Tervo on aloittanut työuransa Rovaniemen kaupungissa jo vuonna 1985. KUVA: ARTO LIITI
Työuransa Rovaniemen kaupungissa jo vuonna 1985 aloittanut Merja Tervo tunnetaan siitä, että hänen virkatehtävänsä on hyvin julkinen. Kansallinen veteraanijuhla, Itsenäisyyspäivän juhla ja monet Rovaniemen kaupungin virallisista juhlista ja tilaisuuksista suunnitellaan ja toteutetaan Tervon johtamasta toimistosta käsin.

- Merja Tervoa arvostetaan laajalti erityisesti kasvatusalan osaajana ja kehittäjänä, pedagogina sekä kulttuurialan vaikuttajana, jolla erittäin hyvät alueelliset, kansalliset ja kansainväliset yhteistoimintaverkostot. Kansainväliset asiat ovat näkyvä osa kielitaitoisen Merja Tervon toimintaa, kuten myös osallisuus kansalaistoiminnassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kutsunut Tervon mukaan pyöreän pöydän keskusteluihin koskien suomalaisten nuorten hyvinvointia, toteaa Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala ritarimerkin luovutustilaisuudessa.

Käytännön kokemus johtavista virkatehtävistä on Merja Tervon vahvuus. Hän on ylläpitänyt osaamistaan suorittamalla muun muassa eMBA-tutkinnon, johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot. Parhaillaan hänellä on menossa hyvinvointijohtamisen koulutus.

- Tervoa arvostetaan myös kehittäjänä ja kannustavana esimiehenä. Huomionarvoista on, että hän on mukana ammattialallaan tärkeissä yhteiskunnallisissa tehtävissä ja kehittämishankkeissa. Hänet tunnetaan myös halustaan auttaa. Vuonna 2010 hän koordinoi Rovaniemen kaupungin erittäin hyvin onnistuneen UNICEF-kaupunkikumppanuusvuoden ja on ollut mukana rakentamassa Rovaniemi-apua eri ikäisten rovaniemeläisten koronaviruspandemiasta selviytymisen tueksi, Ansala kertoo.
Merja_Tervo_mitali_2021_02.jpg
Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala luovuttivat Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkin Merja Tervolle. KUVA: ARTO LIITI

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia