Viheriöiden sijaan valkioille! Rovaniemen talvigolfkenttä on avattu tänään 4.2.2021

Julkaistu 4.2.2021 13:26

Golfista lumella ja jäällä päästään taas nauttimaan Rovaniemellä. Keväthangilla golfataan viheriöiden sijaan valkioilla, valkoiset golfpallot vaihdetaan kirkkaan oransseihin ja kärryt pulkkaan.

Talvigolf_18(kuva Pia Lillberg).JPG
Rovaniemen erikoisuuksia tämäkin: talvella golfataan valkioilla.

Ounasvaaran pohjoisrinteille rakennetulla Santa Claus Golfin 9-reikäisellä talvigolfkentällä pelataan osittain samoja väyliä kuin Ounasvaaran kesägolfkentällä, mutta talvella kokemus on kokeneellekin golfarille aivan uusi.

Kovaksi tampatuilla väylillä kirkkaan väriset golfpallot erottuvat hyvin lumesta. Yllättäen väylän ulkopuolelle menneen pallon löytyminen voi talvella olla helpompaa kuin kesällä: pelaajan tarvitsee vain kaivaa pallo esiin koskemattomaan hankeen jääneen  jäljen kohdalta, toki välillä melko syvältä.

Talvigolf_10 (kuva Pia Lillberg).JPG
Talvigolfkausi jatkuu, kunnes kenttä sulaa pois - todennäköisesti aiempien vuosien tapaan huhtikuun alkupuolella. Golfklubi ravintoloineen palvelee paitsi golffareita myös hiihtäjiä ja muitakin kulkijoita päivittäin. Klubin parkkipaikalta pääsee kätevästi myös laskettelurinteeseen sekä kentän kauniissa maisemissa kulkeville hiihtoladuille.

Talvigolfin kisakausi aloitetaan perinteiseen tapaan maaliskuussa. Kauden avaa lauantain 6.3. parikilpailu Kallion Kierros, kuun puolivälissä 13.-14.3. pelataan kaksipäiväinen Santa’s Snow Golf Classic joukkuekilpailuineen ja kauden päättää avoin talvigolfin mestaruuskilpailu Rovaniemi Winter Open 20.3.2021.

Talvigolf_12 (kuva Pia Lillberg).JPG
Pulkka ajaa golfkärryn virkaa.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 16.4.2021

  Tanssimusiikkia ja Lavis-jumppaa Kunnan Poikien säestyksellä

  Ikäihmisille suunnattu maksuton Lavis-konsertti järjestetään jälleen Monitoritalo Mondella pe 23.4. klo 13.30. Konsertissa kuullaan vanhaa tanssimusiikkia Kunnan Poikien tahdittamana. Musiikin lisäksi konserttiin kuuluu ohjattu Lavis-jumppa, jossa osallistujilla on mahdollisuus tanssia ja liikkua omalla paikallaan ohjatusti tanssimusiikin tahtiin. Jumpan vetää Sannu Keränen, liikunnanohjaaja (AMK).

 • 15.4.2021

  Monden salin vakiovuorojen hakuaika on käynnissä

  Monitoritalo Monden salin vakiovuorohaku kaudelle syksy 2021 – kevät 2022 on käynnissä 15.4.–15.5.2021 välisenä aikana. Monden vakiovuorot on suunnattu nuorten kulttuuritoimijoille, ja niitä haetaan sähköisellä lomakkeella.

 • 15.4.2021

  Napapiiri-Jukola järjestetään elokuussa

  Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaepidemian vuoksi kesäkuulta elokuulle. Napapiiri-Jukola järjestetään siis Rovaniemellä 21.-22.8.2021. Tapahtuman ajankohtaa on täytynyt siirtää koronapandemian vuoksi jo kahdesti. Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää kesäkuussa 2020 ja sen jälkeen kesäkuussa 2021.