Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat varata ajan viidenteen koronarokotukseen

Julkaistu 21.6.2022 13:24

Tehosteannoksen voi hakea, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

rokotus.jpg

Rovaniemi alkaa antaa voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidensiä koronarokotuksia THL:n suosituksen mukaisesti. Kyseiseen ryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan viidenteen koronarokotukseen. Ajanvaraus tapahtuu verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 016-322 4913 arkisin klo 9–14. Rokottaminen tapahtuu Rovaniemen kaupungin rokotuspisteellä (Koskikatu 25, 3. krs.).

Tehosteannoksen voi hakea, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joilla on esimerkiksi aktiivisessa vaiheessa oleva syöpähoito, henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto ja henkilöt, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos.

Lisätietoja voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotuksista sekä tietoa siitä, ketkä kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteisiin, löytyy THL:n verkkosivuilla (linkki alla).

Lisätietoa Rovaniemen koronarokotuksista löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/koronarokote

Jaa sivu