Vuoden 2020 rovaniemeläinen maaseutuyritys Maansiirtoliike Härkönen: “Korona-aika on ollut yrityksellemme kaikkien aikojen menestyksellisin”

Julkaistu 17.12.2020 10:21

Rovaniemen kaupunki on palkinnut jo vuodesta 1978 alkaen maaseudulla toimivia yrityksiään. Tänä vuonna 2000 euron palkinnon ja Vuoden maaseutuyritys -kunniakirjan on vastaanottanut Maansiirtoliike Härkönen Ay:n Heino Härkönen, joka on Kivitaipaleen kylältä käsin laajentanut yrityksensä toimintaa pitkäjänteisesti jo vuodesta 1993 alkaen. Palkintoa vastaanottamassa oli myös Heinon poika Heikki, joka on mukana yrityksessä.

vuoden maaseutuyritys 2020.jpg
Kahdessa polvessa maansiirtoliikkeessään ahkeroivat Heikki ja Heino Härkönen palkittiin Vuoden maaseutuyrityksenä 16.12.2020 Porokarin kylätilalla.

- Olen otettu palkinnosta erityisesti siitä syystä, että meitä on täällä kylillä paljon hyviä yrittäjiä, jotka ansaitsemme kiitosta. Raha ei aina ratkaise, vaan moni asiakas valitsee meidät hyvän palvelun laadun ja luotettavuuden takia. Olemme töissä 24/7 ja haluamme auttaa oman seudun ihmisiä pienissäkin pihatöissä, kertoo Heino Härkönen.

Rovaniemen kylien kehittämisjaosto edellyttää palkittavilta maaseutuyrityksiltä muun muassa, että ne menestyvät valitsemallaan toimialalla, toimivat suunnitelmallisesti yrityksensä toimintaa ja tuotteita kehittäen sekä edistävät ja ylläpitävät maaseudun elinvoimaa.

Maansiirtoliike Härkönen täyttää kaikki nämä kriteerit. Yritys on kartuttanut maansiirtokalustoaan vuosi vuodelta jo 16 laitteeseen ja sillä on ollut merkittäviä yhteistyökumppaneita muun muassa rakennusliikkeet AVM-rakentajat, Skanska Oy ja Rovalappi-Rakennus Oy.

Korona-aikakaan ei ole rokottanut yhtiön toimintaa - päinvastoin.

- Meillä on ollut enemmän töitä kuin koskaan. Ihmiset ovat alkaneet liikkumisrajoitusten tuoman ajan myötä innolla uusimaan talojensa pihoja. Maaliskuusta asti olemme joutuneet myymään ei oota. Tällaista ei ole lähes 30 yrittäjävuoteni aikana ennen tapahtunut, Härkönen päivittelee.

Mukana maansiirtoliikkeessä on jo toinen sukupolvi, sillä Välijoella asuva Härkösen poika Heikki on osakkaana yrityksessä. Lisäksi yritys myös työllistää yhden ulkopuolisen henkilön.

Vuodesta 2010 alkaen on palkittu vuorovuosin alkutuotantoa harjoittava maatilayritys ja muuta yritystoimintaa harjoittava maaseutuyritys. Tänä vuonna oli palkitsemisvuorossa maaseutuyritys.

Maansiirtoliike Härkönen Ay

  • Toiminta alkoi vuonna 1993, jolloin Heino Härkönen osti traktorikaivurin silloiselta työnantajaltaan.
  • Vuonna 2003 hankittiin ensimmäinen tela-alustainen kaivinkone.
  • Toimintaa laajennettiin metsäpuolelle 2010, jolloin hankittiin ensimmäinen motoketju.
  • Konehalli rakennettiin vuonna 2011.
  • Poika Heikki on ollut mukana toiminnassa jo pienestä alkaen ja vuonna 2015 yhtiömuoto muutettiin avoimeksi yhtiöksi.

Vuoden 2020 kyläyhdistys: Sinetän Kyläyhdistys ry

Vuoden 2020 kyläyhdistyksenä on palkittu Sinetän kyläyhdistys ry. Yhdistyksen toiminta on kasvanut merkittävästi sen hankkiessa vanhan koulurakennuksen omistukseensa. Tilassa järjestetään monipuolisia tapahtumia ja muun muassa korona-aikana yhdistyksen aktiiviset toimijat jakoivat ruokaa kotiin vietäväksi. Kylä palkitaan 2 000 euron lahjakortilla.

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön hallitus palkitsi viime vuonna ensimmäisen kerran vuoden kyläyhdistyksen ja kylätoimijat. Rovaniemen kylillä on yhteensä 52 kyläyhdistystä, joiden toiminta on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Yhtenä kasvun mahdollistajana on ollut säätiön myöntämä rahoitus kylien kehittämistoimintaan.

Vuoden 2020 kylätoimijat

Timo Eskelinen, Sinettä
Jorma Kiviniemi, Jokela
Rauni Korva-Hyötylä, Vikajärvi
Heidi Ruokanen, Kivitaipale
Sirkka-Liisa Peteri, Hirvas

Kaikki henkilöt toimivat aktiivisesti oman kyläalueen elinvoimaisuutta lisäävissä kehittämistoimenpiteissä. Kylätoimijat palkitaan 100 euron Likiliike-lahjakortilla.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia