Wanhat markkinat tehdään talkoovoimin – muutoksia kaupungin liikennejärjestelyihin koko viikonlopun

Julkaistu 18.8.2022 9:05

Muutaman vuoden tauon jälkeen Rovaniemen Vanhan torin ja Jätkänpuiston valtaa tulevana viikonloppuna Suomen suurin vapaaehtoisvoimin toteutettu hyväntekeväisyystapahtuma. Myös esiintyjät ja yhtyeet esiintyvät talkoillen ja vapaaehtoisesti.

vanhat markkinat 2.jpg
Rillumarein katukarnevaaliksikin kutsuttu Rovaniemen Wanhat markkinat on käsityöläisten, taiteilijoiden, muusikoiden ja tavallisten Lapin ihmisten juhla. Kuva: Pia Jokela

Jo 12. kertaa järjestettävät Rovaniemen Wanhat markkinat tuovat tähän päivään 1900-luvun alun rillumarei-tunnelmaa jatkaen näin ylpeänä kaupunkimme vanhoja markkinaperinteitä. Tämän vuoden hyväntekeväisyysteemana on tukitapahtuma Ukrainan sotaevakoille ja hyväntekeväisyyskohteena on yksinäisten ja varattomien vanhusten saattohoitotyö.

Markkinoiden avajaisseremoniat alkavat perjantaina 19.8. klo 17 Vanhalla torilla. Tuttuun tapaan viikonlopun ohjelmassa ovat Miss Rillumarein ja Markkinajätkän 2022 valinta, Runoköngäs, Sahanperän sauna & putsaus, rillumarei-huutokauppa, lasten onkikilpailu, tanssiesityksiä, tuuritansseja, elokuvia, teatteria, musiikkia, paljon toivottu kotieläinpuisto sekä erittäin suositut perinnepelit.

Tapahtumia on myös Lordin aukiolla, josta vanhan ajan vossikka kuljettaa kansaa markkina-alueelle.

Muutoksia liikennejärjestelyihin

Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden aikana perjantaista sunnuntaihin Valtakatu on suljettu liikenteeltä välillä Toripuistikko-Lainaankatu. Lisäksi Pirkkakatu suljetaan liikenteeltä välillä Korkalonkatu-Valtakatu. Lainaankatu suljetaan liikenteeltä välillä Valtakatu-Jätkänpuisto.

Edellä mainitut kadut on suljettu liikenteeltä pe 19.8. klo 12–18 sekä la 20.8. klo 10-18 ja su 21.8. klo 10-18 markkinoiden vuoksi. Kulku alueen asukkaille mahdollistetaan markkinoiden aikana Korkalonkadun kautta.

vanhat markkinat.jpg

Aukioloajat

Alue ja ohjelmat pe klo12-20, la klo 10-20, su 10-20
Kojumyyjät ja kauppiaat paikalla pe klo 12-18, la klo 10-18, su klo 10-18

Ohjelma

Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden ohjelma on nähtävissä kokonaisuudessaan ja ladattavissa nettisivuilta: http://www.rovaniemenwanhatmarkkinat.fi

vanhat markkinat 3.jpg

Jaa sivu