Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta hyväksyi yksityistieavustusten myöntämisperusteet, luonnonsuojelualueiden kartoituksen ja Napsun kaavan

Julkaistu 22.3.2023 7:03

Yksityistieavustuksia myönnetään tiekunnille. Tiekunta voi valita avustuksen joko kunnossapitona tai rahallisena avustuksena.

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kokoontui tiistaina 21.3.2023. Lautakunta käsitteli muun muassa yksityisteiden avustamisen periaatteita.

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti perusteet, joilla yksityistieavustuksia myönnetään. Avustuksia myönnetään yksityistielain mukaan tiekunnille. Tiekunta voi valita avustuksen joko kunnossapitona tai rahallisena avustuksena. 

Rovaniemen kaupungin nykyiset yksityisteiden avustussopimukset päättyvät 31.8.2023. Uusi hakuaika alkaa 1.5.2023 ja päättyy 31.7.2023. Uusi avustuskausi on voimassa 1.9.2023-31.8.2025.

Vihreää valoa luonnonsuojelualueiden kartoitukselle, hyväksyntä Napsun asemakaavalle

Lautakunta päätti, että Rovaniemen kaupunki tutkii mahdollisuutta perustaa luonnonsuojelualue tai tarvittaessa useampikin, jos Rovaniemen kaupungin omistamilta maa-alueilta löytyy suojeluun soveltuvia kohteita. Kohteet arvioi ulkopuolinen arvioitsija. Lopullisen päätöksen suojelualueen perustamisesta tekee kaupunginhallitus.

Lautakunta myös hyväksyi asemakaavamuutoksen, joka on edellytys Napapiirin-Nivavaaran-Syväsenvaaran monitoimitalon eli Napsun rakentamiselle. Kaavamuutoksella varataan riittävät alueet monitoimitalon rakentamista ja liikunta-alueita varten. Lisäksi tutkitaan, mihin purettavilta rakennuksilta vapautuvaa aluetta voitaisiin tulevaisuudessa käyttää. Monitoimitaloa suunnitellaan parhaillaan. Purku- ja maatyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2023. 

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivuilla (linkki alla). 

Jaa sivu