Ajankohtaista

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta käsittelee Lainaanrannan yleissuunnitelmaa ja Häkinvaaran päiväkodin mahdollistavaa kaavaa

Julkaistu 16.2.2023 14:24

Käsittelyssä on myös hakemus, jossa matkailuyritykset hakevat uutta tonttia ohjelmapalveluille Napapiiriltä.

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kokoontuu tiistaina 21.2.2023. Lautakunta käsittelee muun muassa Lainaanrannan yleissuunnitelmaa ja Häkinvaaran päiväkodin mahdollistavaa osayleiskaavaa. Käsittelyssä on myös hakemus, jossa matkailuyritykset hakevat uutta tonttia ohjelmapalveluille Napapiiriltä. 

Lainaanrannan yleissuunnitelmaa esitetään hyväksyttäväksi

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi Lainaanrannan katu-, puisto- ja satama-alueen yleissuunnitelman. Suunnitelman tarkoitus on antaa selkeä käsitys siitä, minne eri toiminnot jatkossa sijoittuvat Lainaanrannassa. Yleissuunnitelman pohjalta tehdään myöhemmin tarkemmat katu- ja rakennussuunnitelmat.

Suunnitelma on yksi vaihe Lainaanrannan kehittämisessä, joka on käynnistynyt syksyllä 2022. Lainaanrannan ranta-alue on tarkoitus uudistaa vuosien 2023–2025 aikana. 

Kuntalaisilla on ollut mahdollisuus kertoa mielipiteitään yleissuunnitelmaluonnoksesta.  Asukkaiden näkemykset esimerkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja alueen historian esiin tuomisesta on huomioitu suunnitelmassa. 


Häkinvaaran kaavalle esitetään vihreää valoa 

Lautakunnalle esitetään, että se osaltaan hyväksyisi Hirvaan Häkinvaaran alueen osayleiskaavan ja esittäisi kaupunginhallitukselle, että kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville.

Kaavan tarkoitus on mahdollistaa päiväkodin rakentaminen alueelle. Kaavaan sisältyy myös uusia omakotitontteja. Niiden yhdyskuntatekniikan rakentamisesta vastaa maanomistaja, ei kaupunki – kuten yleiskaava-alueilla lain mukaan tulee toimia.


Matkailuyritykset hakevat tonttia Napapiiriltä

Lautakunta käsittelee hakemusta, jolla Lapland Safaris AC Oy, Lapland Husky Safaris Oy ja Dianordia Oy ovat hakeneet ohjelmapalveluille tarkoitettua tonttia Napapiiriltä Marjapolun ajoyhteyden päästä. Lautakunnalle esitetään, että se jatkaisi neuvotteluja kolmikon kanssa. Lapin Safarit on Suomen vanhin ja suurin luontoelämysten toimittaja. 

Kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla). 
 

Jaa sivu