Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta käsittelee kesän tietöitä, Valtakadun katusuunnitelmaa ja Napsun kaavamuutosta

Julkaistu 17.5.2023 20:54

Käsittelyssä on myös kokeilu, jossa kadunvarsien pysäköintiruutuja voitaisiin luvittaa kivijalkakahvilan tai -ravintolan terassikäyttöön.

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kokoontuu tiistaina 23.5.2023. Lautakunta käsittelee muun muassa Rovaniemen katujen päällystystöitä tulevan kesän osalta.
 
Käsittelyssä on myös Valtakadun ja Lainaankadun katusuunnitelma. Suunnitelma pohjautuu alueesta aiemmin laadittuun katu- ja puistoalueita koskevaan yleissuunnitelmaan, jota laadittaessa on osallistettu kaupunkilaisia kyselyllä ja yleisötilaisuudella. 

Lautakunnan päätettävänä on myös niin sanottujen parklet-terassien perustamisen ohjeet ja kokeilukauden käynnistäminen kesäksi 2023. Parkletilla tarkoitetaan kadunvarsien pysäköintiruutujen luvittamista kivijalkakahvilan tai -ravintolan terassikäyttöön.

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi Napsun monitoimitaloalueen asemakaavamuutoksen. Kaavaa pitää muuttaa, jotta Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaaran uusi koulu ja liikunta-alueet voidaan rakentaa. Muutoksen myötä alueelle sijoittuisi myös kaksi pientaloaluetta. 
 
Kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).