Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kokoontui kesän viimeiseen kokoukseensa päättämään muun muassa asemakaavamuutoksista 3. kaupunginosassa

Julkaistu 20.6.2023 18:03

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kokoontui tiistaina 20.5.2023 ja päätti hyväksyä asemakaavan muutoksen osoitteessa Piisivalkeantie 5. Tällä hetkellä osoitteessa sijaitsee kaksikerroksinen kerrostalo, joka purettaisiin pois ja tilalle tulisi korkeampi kerrostalo.

image0 (10).jpeg
Osoitteessa Piisivalkeantie 5 sijaitsee tällä hetkellä kaksikerroksinen kerrostalo.
Kolmannessa kaupunginosassa Palkisentiellä sijaitsevan asemakaavan ja tonttijaon muutos on pitkään herättänyt kiivasta keskustelua. Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti nyt äänestyksen jälkeen esittää kaupunginhallitukselle, että se päättäisi asemakaavan muutosehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville.

Palkisentiellä sijaitsevalle alueelle osoitteissa Palkisentie 29, 31 ja 33 maanomistajien tavoitteena on ollut toteuttaa asuinkerrostalorakentamista. Maanomistajat ovat solmineet rakennusliike Lapti Oy:n kanssa esisopimuksen tonttien kehittämisestä siten, että alueelle tulisi vetovoimainen asuinympäristö.

Keskuspesulalle uudet toimitilat

Rovaniemen Keskuspesula Oy voi rakentaa uudet toimitilat vanhojen, aikansa eläneiden tilojen tilalle. Lautakunta hyväksyi asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa keskuspesulalle uusien toimitilojen rakentamisen Eteläkeskukseen osoitteeseen Hallitie 28.

Palvelusetelillä hankittavan sarjalipun korvaa jatkossa mobiilisovellus

Rovaniemellä on ollut pitkään käytössä palvelusetelillä hankittava Matkahuollon 44 matkan sarjalippu. Tätä sarjalippua ovat käyttäneet ne kaupunkilaiset, joiden asuinalueelle eivät paikallisliikenteen linjat liikennöi. Nyt Matkahuollon 44 matkan sarjalippu joudutaan korvaamaan Matkahuollon Reitit ja Liput –mobiilisovelluksella. Lautakunta hyväksyi siirtymisen mobiililippuun tukeakseen jatkossakin paikallisliikenteen ulkopuolella asuvien rovaniemeläisten matkustusta. Muita vaihtoehtoja ei Matkahuolto pystynyt tarjoamaan.

Matkahuollon matkakorttien myynti ja lataaminen päättyy 30.6.2023. Matkakortilla voi kuitenkin matkustaa niin kauan kuin sillä oleva lipputuote on voimassa. Tämän jälkeen matkakortit poistuvat käytöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös nykyinen matkakortille ladattava Rovaniemen palvelusetelillä hankittava Matkahuollon 44 matkan sarjalippu poistuu myynnistä 30.6.2023.

Kokouksen pöytäkirja tulee kaupungin verkkosivuille: https://rovaniemi.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Yhdyskuntasuunnittelun_lautakunta