Yksinyrittäjien koronatukeen täsmennyksiä: Palkka- ja muut sivutulot eivät vaikuta tuen myöntämiseen

Julkaistu 29.5.2020 11:29

Työ- ja elinkeinoministeriö on 26.5.2020 tarkentanut yksinyrittäjien koronatukeen liittyvää ohjeistustaan. Palkka ja muut sivutulot eivät vaikuta tuen myöntämiseen, jos muut ehdot täyttyvät. Business Finlandilta koronatukea saaneille yksinyrittäjille ei tule myöntää yksinyrittäjien tukea. Ohjeistukseen on tehty myös muita päivityksiä.

korona_apu_tunnus-300x300.png

Yritystoiminnan päätoimisuutta arvioidaan voimassa olevan yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL-vakuutuksen) tai liikevaihdon perusteella. Muut sivutulot eivät vaikuta tukikelpoisuuteen. Tukea myönnetään myös yrittäjälle, joka edelleen täyttää tuen saannin yleiset edellytykset, mutta on epidemian vuoksi 16.3. jälkeen hakeutunut palkkatöihin.

Myös hiljattain aloittaneiden yrittäjien ohjeistusta on täsmennetty. Mikäli YEL-vakuutusta ei ole, vaaditaan vähintään kuukauden ajanjakso, jonka perusteella liikevaihtoa voidaan arvioida. Arviossa kiinnitetään huomiota siihen, että jatkuessaan toiminta olisi johtanut vähintään 20 000 euron yrittäjätuloon tai laskutukseen vuodessa. Ellei liikevaihtoa ole vielä kertynyt tarvittavaa määrää, asiaa voidaan tapauskohtaisesti arvioida esitetyn näytön, esimerkiksi tilausten, varausten tai sopimusten perusteella. Tätä voidaan soveltaa myös arvioitaessa tulojen alenemaa epidemian myötä.

Business Finlandin koronatuen alkuvaiheessa ei rahoituksen hakijalle ollut asetettu työntekijöiden määrään liittyvää rajoitusta. Mikäli yksinyrittäjä on tuolloin saanut Business Finlandin koronatuen, ei hän ole enää oikeutettu saamaan yksinyrittäjän tukea.
Vaatimus YEL-vakuutuksen voimassaolosta koskee yrittäjänä toimimista. Mikäli yrittäjä on jo YEL-eläkkeensaaja, hänen tulee voida esittää vähintään 20 000 euron vuotuinen yrittäjätulo tai laskutus.

Tarkennetun ohjeistuksen myötä niiden kielteisen tukipäätöksen saaneiden rovaniemeläisten yksinyrittäjien, joita tarkentunut ohjeistus koskee, kannattaa olla yhteydessä Business Rovaniemeen ja hakea tarvittaessa muutosta tukipäätökseensä. 

info@businessrovaniemi.fi
www.businessrovaniemi.fi

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

 • 12.8.2020

  Kaupungin yrityspalvelusetelien kakkoshaku avautuu syyskuun 1. päivänä

  Seuraava Rovaniemen kaupungin yrityspalvelusetelin hakuaika on 1.-30.9.2020. Kasvua ja kehittämistä tukevan setelin myöntämispäätökset tehdään viipymättä lokakuun aikana.

 • 5.8.2020

  Rovaniemi on tämän viikon Elossa

  Oululla on Lumo, Tampereella Valoviikot ja Helsingillä Lux. Nyt myös Rovaniemi on saanut oman, elämyksellistä valo- ja mediataidetta kaupungin vilkkaimmille paikoille tuovan Elossa-tapahtumaviikon, joka jatkuu vielä sunnuntaihin 9.8.2020 saakka.

 • 17.6.2020

  Rovaniemi käynnisti vastuullisen matkailun ohjelman

  Visit Finland on myöntänyt kuudelle lappilaiselle yritykselle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkit. Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan ekologisen, sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen kestävyyden. Yksi merkin saaneista yrityksistä on Arctic Treehouse Hotel Rovaniemeltä.

Liittyvät sivut