Etusivun uutislista

Ylioppilasjuhlat voidaan Rovaniemellä järjestää koulun sisäisenä tilaisuutena

Julkaistu 20.4.2021 14:00

Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui 20.4. keskustelemaan Rovaniemen koronatilanteesta ja suosituksista.

Ylioppilaslakkeja.

Rovaniemen epidemiatilanne on edelleen perustasolla. Rokotusten eteneminen sekä kausivaihtelu viruksen aktiivisuudessa voivat pitää tilanteen rauhallisena, mutta on tärkeä edelleen tiedostaa, että nopeat muutokset ovat mahdollisia.

Häiriötilanteen johtoryhmä keskusteli ylioppilasjuhlien järjestämisestä ja linjasi, että lukiot voivat järjestää ylioppilasjuhlan koulun sisäisenä tilaisuutena seuraavin ehdoin:

  • Tilaisuuteen saavat tulla vain ylioppilaat ja tarpeellinen henkilökunta.
  • Tilaisuuteen ei voi tulla yleisöä, ei edes muita lukiolaisia.
  • Tilaisuudessa tulee käyttää maskeja ja todistuksia jaettaessa ei kätellä.
  • Paikalle ei saa tulla mikäli on edeltävän 14 vuorokauden aikana matkustanut koronavirusepidemian leviämis- tai kiihtymisvaiheen alueilla Suomessa tai ulkomailla tai ollut lähikontaktissa tällaiseen henkilöön.
  • Paikalle ei saa tulla lievissäkään oireissa.
  • Altistumisriskien vuoksi yhteislaulua ei suositella. Puheet ja musiikkiesitykset niin, että esiintyjien ja yleisön välimatka on reilu (ainakin 3 metriä) ovat mahdollisia, sillä altistumisriski jää pienemmäksi.
  • Tilanne tarkistetaan lähempänä tilaisuuden ajankohtaa (noin viikkoa ennen) ja epidemiatilanteen niin vaatiessa muutetaan suunnitelmaa tai perutaan tilaisuus.

Koronaepidemian kokoontumisrajoitukset eivät suoraan koske oppilaitosten toimintaa. Toiminnassa tulee kuitenkin huomioida terveysturvallisuus ja pyrkiä vähentämään kontakteja sekä mahdollistaa suojautuminen hygieniatoimin ja maskein.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia