Ympäristölautakunta käsittelee Pekankadun hotellin ja Häkinvaaran päiväkodin rakennuslupia

Julkaistu 18.4.2024 13:06

Häkinvaaran päiväkoti web.jpg
Häkinvaaran päiväkoti rakennetaan puusta. Kuva: Oulun Rakennusteho Oy
Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta kokoontuu keskiviikkona 24.4. Lautakunta päättää muun muassa seuraavista asioista. 


Pekankadun hotellihanke

Rovaniemen keskustaan Pekankadulle on suunniteltu 9-kerroksista hotellia. Hotelli tulisi Sampokeskusta vastapäätä sijaitsevan pysäköintitalon tontin paikalle, City Hotellin viereen. Polar Vision Oy hakee nyt kaupungilta lupaa pysäköintilaitoksen purkamiselle ja hotellirakennuksen rakentamiselle. Ympäristölautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi luvan. 


Häkinvaaran päiväkoti

Häkinvaaraan Hirvaan kylän pohjoisreunalle suunniteltu päiväkoti on nyt edennyt vaiheeseen, jossa rakennukselle ja sen piha-alueille haetaan rakennuslupaa. 

Päiväkotirakennus on kaksikerroksinen, ja se rakennetaan puusta. Pihalle tulee eri-ikäisille omia aidattuja toimintapihoja, erillinen pihavarasto ja katos. Päiväkoti on tarkoitus rakentaa kaupungin maalle osoitteeseen Valajaskoskentie 18. 

Häkinvaara sijaitsee Kemintien varressa, Rovaniemen keskustasta noin 11 kilometriä lounaaseen. Alue sijaitsee valtatie 4:n varrella. 

Kokouksen esityslista on nyt julkaistu ja se löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).