Ympäristölautakunta käsittelee kerrostalojen rakennuslupia ja lausuntoa Tervolan tuulivoimahankkeeseen

Julkaistu 17.11.2022 10:35

Toinen, kuusikerroksinen kerrostalo sijoittuisi Rovakadun ja Hallituskadun kulmauksessa sijaitsevaan Kiela 2 -kortteliin, toinen rautatieasemaa vastapäätä.

kiela 2 havainnekuva 1920.jpg
Havainnekuva pihalta: Kiela 2 -korttelin kuusikerroksinen kerrostalo sijoittuu rakenteilla olevan, nelikerroksisen kerrostalon viereen Maakuntakadun puolelle. Kuva: Arkkitehtitoimisto ATM-STUDIO OY
Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta kokoontuu keskiviikkona 23.11.2022. Kokouksessa käsitellään muun muassa kahden keskeiselle paikalle sijoittuvan kerrostalon rakennuslupaa. 

Toinen, kuusikerroksinen kerrostalo sijoittuisi Rovakadun ja Hallituskadun kulmauksessa sijaitsevaan Kiela 2 -kortteliin. Korttelin viidestä kerrostalosta yksi on rakenteilla ja neljä rakentamatta. Nyt lupaa haetaan kerrostalolle, joka sijoittuisi rakenteilla olevan, nelikerroksisen kerrostalon viereen Maakuntakadun puolelle (Maakuntakatu 5). Rakennuslupaa hakee As Oy Rovaniemen Lumijäkälä c/o YIT Suomi Oy. Lupa sisältäisi myös autotallin. 

Toinen käsittelyssä oleva rakennuslupa kohdistuu rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevalle, entiselle Rotkon tontille osoitteessa Siljotie 2. Tontille kaavailluista neljästä kerrostalosta yksi on rakentumassa ja nyt lupaa haetaan toiselle kuusikerroksiselle kerrostalolle. 

Lautakunta käsittelee myös lausuntoa, joka siltä on pyydetty Tervolan Vitsakankaan tuulivoima- ja voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arvioinnista. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi lausuntoa, jossa se toteaisi nykyisen hankekuvauksen sisältävän puutteita. Muun muassa tuulivoimaloiden koko ja korkeus tulisi kuvata nykyistä selkeämmin, lausunnossa todetaan. 

Lautakunnan kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki tämän jutun alla).