Ympäristölautakunta käsittelee parveketupakointikieltoja, moottorikelkkareittisuunnitelmaa ja palvelualuepäällikön irtisanoutumista

Julkaistu 25.5.2023 12:49

Ympäristölautakunnan käsittelyssä on moottorikelkkareitti välille Tolonen-Lohiniva, joka on osa Rovaniemi-Levi-reittiä.

Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta kokoontuu keskiviikkona 31.5.2023 käsittelemään muun muassa kahden kerrostalon parveketupakointikieltoa koskevaa hakemusta, moottorikelkkareitin reittisuunnitelman hyväksymistä ja palvelualuepäällikön irtisanoutumista.

Kaksi taloyhtiötä on hakenut parveketupakointikieltoa. Hakemukset koskevat osoitteissa Valtakatu 30 ja Ounasjoentie 31 sijaitsevia kerrostaloja. 

Maastoliikennelain mukaan moottorikelkkailureitin perustamiseksi on laadittava reittisuunnitelma, jonka hyväksyy kunnan ympäristönsuojeluviranomainen.  Ympäristölautakunnan käsittelyssä on nyt reittisuunnitelma välille Tolonen-Lohiniva, joka on osa Rovaniemi-Levi-reittiä.

Ympäristövalvonnan pitkäaikainen palvelualuepäällikkö Erkki Lehtoniemi on ilmoittanut irtisanoutuvansa 1.12.2023 alkaen. Syynä irtisanoutumiseen on eläkkeelle siirtyminen. Viran täyttämisestä päättää ympäristölautakunta.   

Kokouksen esityslista eli kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat löytyvät kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).