Nimi valittiin kilpailun avulla

Halusimme puukollemme lyhyen, kuvaavan ja rovaniemeläisen nimen. Järjestämäämme nimikilpailuun tuli noin 230 ehdotusta, joiden joukosta raatimme valitsi mielestämme sopivimman nimen. Raadin suosikiksi nousi Roihu, jota oli ehdottanut puukon nimeksi yhteensä 12 kisaan osallistujaa. Näiden joukosta onnettaren suosikiksi nousi Niina Luomajoki, joka saa kunnian olla ensimäinen Roihupuukon omistaja. Hän kertoo keksineensä nimen istuskellessaan takkatulen ääressä.

tuppi ja puukko_nimikisan_ratkaisu.jpg

Rovaniemen kaupunki on yhteistyössä paikallisen Kivalo Designin kanssa luonut rovaniemeläisen käteen sopivan ja arjen moniin tarpeisiin vastaavan tyylikkään työkalun - Rovaniemi-puukon. Puukon saat hankittua verkkokaupastamme: www.rovaniemi.fi/kauppa, Osviitta asiointipisteestä (Koskikatu 19) tai tiedekeskus Arktikumista. Roihu on myynnissä myös Kivalo Designin verkkokaupassa. 

Miksi Rovaniemellä on oma puukko?

Puukko on rovaniemeläiselle arkipäiväinen, mutta ehdottoman tärkeä ja tarpeellinen esine. Sillä hoituvat lukuisat askareet ruuanlaitosta kiehisten tai kuivalihan vuolemiseen. Hyvää puukkoa arvostetaan ja siihen syntyy usein jopa vahva tunneside. Rovaniemellä puukon käyttäminen on luonnollista ja moni oppii sen turvallisen ja hyödyllisen käytön jo lapsena. Onkohan mitään yhtä monipuolista työkalua keksittykään näihin pohjoisen elämän tarpeisiin?

Rovaniemi-puukon tiedot

Terä: hiiliteräs (seos 80CrV2, kovuus HRC 59, hionta Scandi Grind). Valmistaja Laurin Metalli, Kauhava. Viimeistelyhionta Kivalo Design.

Kahva: Päämateriaali suomalainen, sertifioitu koivu. Käsittely Osmo Color -puuvaha.

Väriviilut: Punainen ja sininen läpivärjätty suomalainen ja FSC / PEFC -sertifioitu koivu. Toimittaja CWP Coloured Wood Products.

Tuppi: Kasviparkittu suomalaisen naudan nahka. Toimittaja Pelo. Punainen ommel ommeltu käsin.

puukonpaawww.jpg