Etusivu>Rovaniemi-viikko>Tietoa Rovaniemi-viikosta
Tietoa Rovaniemi-viikosta

Syyskuinen ajankohta on tärkeä, sillä varhaisin maininta Rovaniemestä löytyy 7.9.1453 päivätystä kauppakirjasta 566 vuoden takaa. Rovaniemi-päivänä tunnettu, alun perin päivän mittainen tapahtuma on laajentunut kokonaiseksi viikoksi. Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 39. kerran.

Syyskuun alussa kotikaupunkimme elää vireää aikaa. Koulut ovat alkaneet, opiskelijat saapuneet ja syysajan turistit värittävät kaupunkikuvaa. Loppukesän luonto on kauneimmillaan ja kutsuu ihmisiä osallistumaan niin ulkona kuin sisätiloissakin järjestettäviin lukuisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Rovaniemi-viikon tarjontaan osallistuu joka vuosi kymmeniätuhansia ihmisiä. 

”Uusille asukkaille, opiskelijoille ja paluumuuttajille Rovaniemi näyttäytyy viikon aikana varsin elävänä ja monimuotoisena kotikaupunkina. Laadukas tapahtumaviikko on merkityksellinen, sillä se voimistaa kaupungin identiteettiä arktisena ja aktiivisena kaupunkina tuomalla esiin kaupungin eri palveluja ja monipuolista vapaa-ajan tarjontaa”, kertoo Rovaniemen vapaa-ajanpalvelujen johtaja Merja Tervo.

Monipuolisen ohjelman takana on aktiivinen, paikallisista toimijoista koostuva yhteisö, joka tuottaa tapahtumia koettavaksi yhdessä Rovaniemen kaupungin avustuksella.

Rovaniemi-viikko on paikallisille toimijoille hieno mahdollisuus esitellä toimintaansa ja luoda yhteistä koettavaa kaupunkilaisille.

Rovaniemi-viikon tapahtumat tavoittavat monia eri-ikäisiä rovaniemeläisiä sekä kaupungissa vierailevia matkailijoita.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Rovaniemi-viikon koordinointi

Kulttuurituottaja Roosa Nevala

0400518235

rovaniemiviikko@rovaniemi.fi