Tilhi-sieniveitsen saat hankittua verkkokaupastamme: www.rovaniemi.fi/kauppa, Osviitta asiointipisteestä (Koskikatu 19) tai tiedekeskus Arktikumista. Veitsi on myynnissä myös Kivalo Designin verkkokaupassa.

Tilhi-sieniveitsen ominaisuuksia

Tilhessä yhdistyvät upea ulkonäkö, viimeistelty käytännöllisyys, kotimaiset laadukkaat raaka-aineet ja tinkimätön paikallinen käsityö.

Kivalo Design on kaupungin brändiä mukaillen luonut veitselle ja varsinkin sen kahvalle yksilöllisen ja tunnistettavan muotokielen. Tupesta kurkistaa pihlajanmarjan punainen terhakka tilhi, jonka töyhtö toimii harjana sienten puhdistuksessa.

Reilun kokoinen kahva on pihlajanmarjan punaiseksi käsiteltyä kotimaista koivua. Värikäs veitsi on helppo löytää sammalikosta, jos se sinne sattuu tipahtamaan.

Hevosen jouhista tehtyyn Tilhen töyhtöön on haettu sopiva yhdistelmä jämäkkyyttä ja pehmeyttä, jotta sieni on helppo puhdistaa roskista sitä vahingoittamatta. Terä on sieniveitseen suunniteltu, kotimainen, ohut, sopivasti teroitettu ja suorahko.

Tuppi on kasviparkittua suomalaista naudan nahkaa ja sen punainen ommel on ommeltu käsin. Tupessa on Rovaniemen omalla symbolikirjoituksella stanssattu veitsen nimi.

Veitsen saa kätevästi kaulaan roikkumaan tupessa olevasta nyöristä. Nyörillä veitsen voi myös lukita tuppeensa, jotta se sienipaikalle siirryttäessä pysyy varmasti tallessa. Nyöriä koristaa puinen Rovaniemen R-merkki.

Mitat ja materiaalitiedot

  • Pituus 177 mm. Paino 45g, tupen kanssa 70g (paino sama kuin linnulla)
  • Terä: Pituus 58 mm. Materiaali ruostumaton teräs X50CrMoV15, HRC 57. Valmistaja Laurin Metalli, Kauhava.
  • Kahva: Pituus 120 mm. Suomalainen, sertifioitu koivu. Käsittely Osmo Color -puuvaha.
  • Tuppi: Kotimainen, kasviparkittu naudan nahka., punainen ommel. Nyöri pellavaa.
  • Harja: Hevosen jouhi

Tilhi-sieniveitsellä puhdistetaan tattia

Tilhi-sieniveitsi roikkuu nyöristä kaulassa

Tilhi-sieniveitsi korissa